Mitä kattiloita ja paistinpannuja minun tulisi käyttää induktioliedellä?
Käytä korkealaatuisia keittoastioita, joissa on paksu, tasainen ja sileä pohja. Ne tulisi olla valmistettu teräksestä, emaloidusta teräksestä, valuraudasta tai ruostumattomasta teräksestä. Keittiövälineiden laatu ja koostumus vaikuttavat suoraan ruoanlaiton suorituskykyyn.
Älä käytä keittoastioita, joissa on koveran tai kuperan muotoinen pohja. Ruoanlaittovälineet alumiinista, ruostumattomasta teräksestä ei-ferromagneettisella pohjalla, lasista, kuparista, messingistä, keramiikasta, posliinista eivät sovellu induktiokuumennukseen.
Voit tarkistaa, ovatko keittiövälineet sopivia induktiokeittoon pitämällä magneettia keittoastian pohjassa. Jos magneetti tarttuu, astia soveltuu yleisesti ottaen käyttöön.
Voit myös lisätä hieman vettä keittoastiaan liedellä ja asettaa teho maksimille. Veden tulisi lämmetä muutamassa sekunnissa. Tietyillä pannuilla käytettäessä saatat kuulla erilaisia ääniä, jotka johtuvat pannujen suunnittelusta eivätkä vaikuta lieden suorituskykyyn tai turvallisuuteen. Parhaan ruoanlaittokokemuksen saavuttamiseksi pannun tulisi olla kohdistettuna keittoalueen keskelle.